Over Ons

Over ons

Een warme ontvangst op een frisse dag: de openhaarden bij Harry van der Velden geven een heerlijke warmte af tijdens het interview met eigenaar Thomas.

Thomas studeerde eind jaren tachtig bouwkunde aan de mts. Het was moeilijk om een baan te vinden. Het lukte hem om bij de gemeente bij Bouw- en Woningtoezicht aan de slag te gaan.
‘Ik wilde graag mijn handen uit de mouwen steken, maar de baan bleek echter niet te passen bij mijn persoon. Gelukkig kon ik al snel aan de slag in Oss bij een bouwkundig adviesbureau. In achterstandswijken moest ik bouwkundige analyses van de wijk maken. Ik heb hierbij grote kennis ontwikkeld op het gebied van toegepaste materialen en het opsporen van allerlei bouwkundige problemen, iets wat me nu in al onze renovatieprojecten erg van pas komt.’
Na een aantal jaar had Thomas het wel gezien en zei zijn baan vaarwel.
Toen hij net de beslissing had genomen, sprak hij zijn stiefvader Harry tijdens een feest. ‘Ik vertelde hem dat ik ontslag had genomen en ander werk zocht. Toeval of niet, Harry kon juist op dat moment nieuw personeel gebruiken. Hij vroeg: “Bij ons is er werk voor jou. Lijkt je dat wat?”
Gelijktijdig besloten we dat ik te zijner tijd de zaak over zou nemen. Mooier kon het niet. Die overname kwam echter eerder dan gedacht.
Harry kreeg kort nadat ik in dienst was getreden een ernstig auto-ongeluk. Ik werd voor de leeuwen geworpen, maar was tegelijkertijd blij dat ik de verantwoordelijkheid op me kon nemen. We waren op dat moment bezig met een aantal grote projecten, waaronder het aanleggen van vloeren in winkelcentra. Om de projecten te begeleiden reisde ik van Schiedam naar Roosendaal om vervolgens Harry in het ziekenhuis in Rotterdam op de hoogte te brengen van wat er speelde.’

‘Het bruisende hart van ons bedrijf is bij uitstek het vakmanschap.’

Het gesprek gaat over in de corebusiness.
‘Als tegelzetter en metselaar is Harry ruim 50 jaar geleden begonnen met de verkoop van tegels, sanitair en schouwen met open-haard. Onze gevestigde naam en de persoonlijke aandacht zorgen voor de nodige mond-tot-mondreclame.
Het bruisende hart van ons bedrijf is bij uitstek ons vakmanschap, het werken met kwaliteitsproducten hoort hier zeker bij. Alleen met goede materialen kun je een opdracht mooi afwerken. Aandacht is bij elke opdracht belangrijk. Tijdens een verbouwing laat ik bij de sloop al mijn gezicht zien. Tussentijds en bij het afmonteren help ik mee. Eventuele problemen kunnen we hierdoor vroegtijdig tackelen.
Zo werken we al jaren en dat houden we erin.
Niet alleen omdat we het zelf fijn vinden om zo te werken, maar vooral ook omdat onze klanten dat waarderen.
Ons team bestaat uit een club enthousiaste mensen. We krijgen leuke projecten en ook nog eens in de eigen omgeving.
Dat geeft voldoende energie om zeker weer 50 jaar door te gaan!

Back to Top